Вече няма нужда от съдебни битки като тази на ФБР с Епъл или който и да било друг производител на смартфони. Защото федералните власти в САЩ са открили нов начин да отключват телефоните, когато те използват биометричен сензор. 3d принтиране! Да, полицията в Щата Мичиган възнамерява да принтира отпечатъците на мъртъвци, за да могат да отключват смартфони при разследвания на криминални случаи, като използват биометричните сензори на устройствата.

Информация, публикувана от създателката на Flash Forward, Роуз Евълет, разкрива, че наскоро полицията е разговаряла с професори от Мичиганския Университет за да възпроизведат пръстовия отпечатък  на мъртвец от предварително записана сканировка.

След като се принтира, 3D принта може да се използва за да се създаде фалшив пръстов отпечатък на човека, който може да бъде използван за да се отключи неговия смартфон.

В конкретния случай, който е дал началото на инициативата, мъртвецът е бил жертва на убийство и полицията се надява, че неговия телефон съдържа ценна информация за разследването.

Източник: Hacker News