В края на всяка година ставаме свидетели на множество класации, отличаващи най-добрите сред най-добрите в различни индустрии, спортове, професии и тн. Класациите обаче не винаги са позитивни.

Такъв е случаят с ежегодната класацията на британския сайт Which? за най-лошите авиолинии в света. Тя е базирана на анкета, в която участват повече от 6 500 потребители на сайта. Те гласуват за най-добрите и най-лошите авиолинии за полети на дълги и къси разстояния въз основа на редица критерии, сред които клиентско обслужване, посрещане и атмосфера на борда и др.

Тази потребителите на Which? са избрали American Airlines за най-лошата авиокомпания за полети на дълги разстояния с рейтинг от 48%.

„В American Airlines приемаме много сериозно критиките на нашите клиенти и бяхме разочаровани да разберем резултатите от проучването на Which?, които се базират на отзивите на 53 килента“, заяви говорител на компанията пред Си Ен Ен.

„Въпреки това, ние признаваме, че винаги има място за усъвършенстване и обещаваме да продължим стремежа си да предоставяме отлична услуга за нашите клиенти“, добави той.

Втора в тази категория British Airways, която получава рейтинг от 55% както при полетите на дълги разстояния, така и при тези на къси.

От компанията поставиха под въпрос резултатите от проучването на Which? като заявиха, че според техните вътрешни доклади удовлетворението на клиентите от предлаганата от тях услуга е високо и продължава да расте.

Незавидния Топ 5 при дългите разстояния допълват Etihad Airways, Air Canada и United Airlines.

Потребителите на Which? Оценяват като най-добри за дълги разстояния полетите на Singapore Airlines Emirates и Virgin Atlantic.

Когато става въпрос за кратките разстояния обаче безспорен лидер е Ryanair, който получава рейтинг от 44%, следван от Vueling Airlines, British Airways, Wizz Air и Tui Airways.

На къси разстояния, първото място сред най-добрите заема Jet2, която  предлага добра услуга на достъпни цени.

Мениджър Нюз