Едно от любимите преживявания за много туристи е посещението на музеи, събрали образци на световното културно наследство. Това зареждащо преживяване все още е недостъпно в реални условия. Ставаме все по-нетърпеливи да се срещнем отново с него и затова ви предлагаме временен заместител - безплатни виртуални турове, в които можете да се включите и от дивана в хола, из едни от най-популярните музеи в Европа.

Британски музей в Лондон, Великобритания

Основан през 1753 година, това е първият национален публичен музей в света, а неговата колекция от над 8 млн. артефакта от всичките 7 континента е най-обширната в света. Даренията и археологическите разкопки обаче продължават да допринасят за увеличаавнето ѝ.

Разгледайте тук.

 

Снимка: Getty Images
Държавният музей в Амстердам, Нидерландия

Музеят е основан през 1800 година в Хага и се премества в Амстердам 8 години по-късно. Оттогава там се събират много експонати, свързани с историята на нидерландската столица и нацията като цяло. Общо над 1 млн. предмета от периода XIII-XXI век са в неговата колекция.

Разгледайте най-посещавания музей в Нидерландия тук.

 

Снимка: Getty Images

Лувъра в Париж, Франция

Емблематични творения като „Джокондата“ и статуята „Венера Милоска“, съхранявани в най-големия и най-популярен музей в света, сега са на няколко клика разстояние.

От отварянето си на 10 август 1793 година насам колекцията на обекта се е разширила до над 35 хиляди експоната, датиращи от праисторическата ера до наши дни. Разходете сред тях тук.

 

Снимка: Getty Images

Белведере във Виена, Австрия

Бароковият дворец Белведере е дом на едни от най-големите австрийски арт колекции, включително и на основоположника на виенския сецесион, Густав Климт, както и на Винсент ван Гог и Жак-Луи Давид.

В една от залите на Белведере министър-председателят Богдан Филов подписва договора за присъединяването на България към Тристранния пакт Рим-Берлин-Токио през 1941 година.

Разгледайте го тук.

 

Актьорът Том Круз пред Белведере. /Getty Images

Музеят на Mercedes-Benz в Щутгарт, Германия

160 автомобила и общо 1500 експоната за всички любители на автомобилите предлага музеят на Mercedes-Benz. Общо 7 зали разказват историята на марката от създаването ѝ през --- година – представени са най-старите автомобили, построени преди десетилетия, както и легендарни състезателни и футуристични изследователски превозни средства.

Отделни турове на сайта се фокусират върху изживяването и историята на Mercedes-Benz, разказана от първо лице от свързани с марката личности, като например Юта Бенц, правнучката на изобретателя на автомобила Карл Бенц и неговата съпруга Берта.

Разгледайте музея тук.

 

Снимка: Mercedes-Benz

Музей и театър „Дали“ във Фигерас, Испания

На територията на този музей е разположен някогашният градски театър. След като е разрушен по време на испанската гражданска война, на неговото място има само руини. И така до 1960 година, когато Салвадор Дали и кметът на града заедно решават да построят театъра отново. Впоследствие сградата е посветена на художника, а самият той е погребан под сцената му.

Разгледайте го тук.

Източник: Мениджър Нюз