Изкуството е мощен инструмент, който вдъхновява хората всеки ден. То ни припомня колко красив и разнообразен е света. За съжаление, ние често не разполагаме с достатъчно време и пари, за да посетим музеи и да се насладим на художествените шедьоври от миналите векове.

От Bright Side са намерили решение - невероятния проект Art Google, който предлага виртуални обиколки из топ музеи.

Музей на модерното изкуство, Ню Йорк
 
Този музей е един от най-посещаваните в света. В него обаче не са изложени единствено модерни художествени произведения. Акценти в колекцията са произведения на Винсент ван Гог “Звездна нощ” и “Надежда II” на Густав Климт. Виртуалната обиколка ви дава подробен поглед на необичайни текущи експонати, включително оригинални костюми, фотографии, плакати,и скулптури.
 
Национална художествена галерия, Лондон

Може лесно да прекарате целия ден тук, без изобщо да ви доскучaе. Световноизвестната колекция на музея включва произведения на изкуството от 13-ти до 20-ти век. “Дева на скалите” от Леонардо да Винчи, “Венера и Марс” от Сандро Ботичели и “Алегория на Прудънс” от Тициан са някои от най-забележителните картини показвани тук.
 
Старата художествена галерия, Берлин

Този немски музей предлага цяла гама от произведения от 19-ти век, която обхваща всички основни стилове, включително класицизъм, романтизъм, импресионизъм и ранен модернизъм. Може да се впуснете във виртуална обиколка стая-по-стая. На някои от произведенията липсват подписи.
Версай

Царското величие е видно навсякъде в този музей. С Google Art Project не само ще имате възможност да се насладите на известни картини (“Смъртта на Марат” от Жак-Луи Давид, “Ребека и Елиезер” от Паоло Веронезе, “Херкулес и Телеф” на Жан-Батист Жувене, но също и ще добиете представа как се е променил един от най-луксозните дворци в света през вековете.
 
Третяковската галерия

Няма да намерите по-пълна колекция, посветена на руските художници никъде другаде. Нашите любими произведения са: “Черно море” от Иван Айвазовски, “Изумрудената огърлица,” от Виктор Борисов-Mусатов, “Момичето с прасковите” от Валентин Серов и “Дамата в синьо” от Константин Сомов.
 
Националната художествена галерия за модерно изкуство, Индия

Искате да научите повече за индийското изкуство? Обиколката на този музей ви предоставя възможност да се срещнете с една напълно различна култура. Галерията представя не само творби на индийски художници, но и картини от някои европейски майстори, работещи в Индия. Често сравнявана с Фрида Кало, Амрита Шер-Гил определено заслужава вашето внимание.
 
Галерия “Уфици”

В днешно време това е най-посещаваният музей в Италия. Можете да се наслаждавате на картината на Сандро Ботичели “Раждането на Венера” в продължение на часове. В галерията “Уфици” може да намерите известни произведения като “Поклонението на влъхвите” и “Благовещение” на Леонардо да Винчи, “Флора” на Тициан и “Музикалният ангел” на Росо Фиорентино.
 
Музеят на ван Гог

Ако харесвате творбите на холандски пост-импресионисти, този музей е точно за вас. Между другото, тук ще намерите не само картини на Винсент ван Гог (например “Слънчогледи”, “Селяни, ядящи картофи”, “Cпалнята в Арл”), но също така работи на негови приятели и съвременници (Пабло Пикасо и Пол Гоген ).
 
Музеят на кралица София

Това не cамо e невероятен музей на изкуството, но и огромна библиотека. В музея се изложени картини на авангардиста Хуан Грис (“Бутилката на Анис дел Моно”. “Отворения прозорец” ,“цигулка и китара”). Най-много посетители все още привлича “Герника” на Пикасо.
 
Тейт

Тейт Модерн е галерия за модерно изкуство в Лондон, Англия. Това е британската национална галерия за международно модерно изкуство и арт-форми, която е част от групата Тейт. През 2013 г. е 12-тият най-посещаван музей в света с около 4,9 млн. посетители. Намира се в сградата на бившата Банксайд електростанция (Банксайд регион на Централен Лондон). Галерията притежава колекция от национално британско изкуство от 1500 до наши дни, плюс колекция от международно модерно и съвременно изкуство.