Руснакът Д. Разумилов заведе дело срещу Apple, настоявайки, че приложение за iPhone го е превърнало в гей. Според него това се е случило след инцидент с крипто валутата GayCoin, при който получил 69 геймонети.

Впоследствие неизвестен подател му изпратил съобщение на английски, което гласяло: „Не съдете, без да опитате“. Ето защо Разумилов решил да опита.

„Помислих си, наистина, как бих могъл да съдя за нещо, без да го опитам? Затова реших да пробвам еднополовите връзки.“

Два месеца по-късно – той е „затънал в интимна връзка с мъж“, от която не можел да се измъкне. „Имам си мъжко гадже и не знам как да го обясня на родителите си. След като получих гореспоменатото съобщение, животът ми се промени и повече никога няма да бъда нормален“, оплаква се Разумилов.

Мъжът твърди, че е претърпял „морални вреди“ и иска от компанията обезщетение на стойност 1 млн. рубли или приблизително 15 500 щатски долара.

Това далеч не е най-странното дело, за което сме чували тази година.

През февруари стана ясно, че 27-годишен индиец планира да съди родителите си (с които признава, че е в добри взаимоотношения), тъй като са го родили без неговото съгласие. Рафаел Самюел от Ню Делхи е на мнение, че децата не трябва да се чувстват задължени към родителите си и дори е нужно да искат обяснение защо точно са решили да ги родят.

„Искам да кажа на всички индийски деца, че те не дължат нищо на родителите си - казва Самюел пред The Print. – Обичам майка си и баща си, имам страхотна връзка с тях, но те са ме родили за собствена радост и удоволствие.“ „Моят живот е невероятен, но не виждам защо трябва да карам друго човешко същество да преминава през всички проблеми, свързани с училището и намирането на кариера. Особено при положение че нe е пожелавало да съществува", допълва той.

Вярването на Самюел е част от система, наречена „антинатализъм“, която прокарва виждането, че децата не трябва да се принуждават да се раждат, особено за сметка на планетата.

Източник: Би Би Си