Може би не съществува идеален човек, още по-малко – идеален партньор. Колкото и да обичаме, в един момент сваляме розовите очила и започваме да виждаме недостатъците на другия като огромни светофари, които ни ослепяват в червено. Понякога се питаме дали сме били слепи досега, че не сме забелязвали това или онова. Не, просто сме били влюбени.

Влюбването не трае цял живот. Не отричаме факта, че е възможно да съществуват двойки, които се преоткриват през годините и постоянно възраждат любовта си, но това е щастлива рядкост. Ако вие сте намерили такъв партньор или имате такива отношения със своята половинка, сте богат човек.

В повечето случаи обаче влюбването не трае цял живот. Обичта и дружбата обаче – да.

За целта е много важно да разберем, че идеалният мъж не е на 20, не е дори на 30. Идеалният мъж е достатъчно възрастен и зрял, за да не иска да играе игрички, да се прави на такъв, какъвто не е, да си губи времето.

Идеалният мъж трябва да е достатъчно силен, за да заплаче.

Трябва да е разбрал, че щастието не е в скъпите вещи.

Че мъжеството не е във високите скорости.

Че смисълът не е в последния модел телефон.

Че мъжката сила не е в мускулите.

Идеалният мъж не се срамува да обича и да показва любовта си пред хората.

Не се страхува да бъде слаб пред жената на сърцето си.

Открито говори за чувствата си.

Знае какво иска и как да го постигне.

Умее да накара жената до себе си да се чувства като принцеса.

Идеалният мъж е разбрал, че външността няма почти нищо общо с любовта.

Този идеален мъж заслужава точно толкова идеална жена, която да го цени, уважава и също да е разбрала, че най-голямото богатство в живота не може да се затвори в банкова сметка, а в ума и сърцето.

Цветелина Велчева