Колкото и да обичате да летите със самолет, това си е винаги стрес, защото трябва да се погрижите за толкова много неща. Да не говорим за хората, които ги е страх от самолети. Важно е да сте планирали всичко добре предварително, да сте разпределили времето си и определено да не забравяте нищо важно. Ето какво никога не бива да правите преди полет:

1. Да сложите документите си в малка чантичка.

Някои хора имат навика да прибират всички документи в отделна малка чантичка, която винаги да им е подръка. Само че колкото повече чанти имате, толкова по-трудно е да следите за всяка една. Представете си една малка чантичка колко лесно може да бъде забравена в такси или в кафенето на летището. По-добре сложете бордната си карта и паспорта в джоба на по-голямата чанта, а парите да бъдат разпределени на различни места.

2. Да забравите да проверите предварително пътя до летището.

Да се изгубите преди полета си не е най-приятното нещо на света. В случай че възнамерявате да стигнете до летището с градски транспорт, осведомете се предварително за маршрута дотам, както и за разписанието на транспорта, за да не се окаже, че има ремонт или друга причина, поради която да не можете да стигнете по пътя, който сте си намислили. Винаги трябва да разполагате с резервен вариант.

3. Да не си разпределите добре времето.

Препоръчително е да пристигнете на летището около 2-3 часа преди самия полет. Понякога това е твърде много време и се налага да чакате прекалено дълго в кафенето или на неудобните летищни седалки. От друга страна, хората, които не обичат да тръгват прекалено рано и да висят по летищата, рискуват да закъснеят или дори да изпуснат полета си. Може би най-доброто време за пристигане на летището е около час и половина преди полета, за да имате достатъчно време и да не влизате в ролята на герои от комедиен сериал, които търчат от гейт на гейт, влачейки тонове куфари зад гърба си.