Discovery Science, домът на винаги жадните за знания и единствената глобална мрежа, посветена изцяло на чудесата на науката, обявява подкрепата си на Световния ден на науката за трета поредна година. Ежегодната инициатива на УНЕСКО се провежда на 10-и ноември, за да увеличи осведомеността относно ползите на науката в световен мащаб.

Тази година Discovery Science представя провокиращата мисълта кампания: „ПРЕДСТАВИ СИ БЪДЕЩЕТО“, концепцията на която насърчава публиката да помисли за света на науката и технологиите през следващите 30 години и как двете индустрии ще заемат основна роля в развитието на човечеството.

За да отбележи Световния ден на науката, Discovery Science ще излъчи ексклузивно 360-градусов VR скок с парашут на Facebook страницата си - Your Discovery Science, както и на сайта на медията. Благодарение на партньорството си с Армейската асоциация на парашутистите, свободният скок ще държи зрителите на ръба на местата им, докато гледат как двама парашутисти се приземяват на огромна площадка с логото на Discovery Science. Зрителите ще могат да се потопят в света на науката зад скока чрез биометричен мониторинг на парашутистите, предоставен от Adidas MiCoach Elite Team System. Ексклузивни кадри зад кулисите също ще бъдат достъпни на сайта на Discovery Science, а 2D версия на видеото ще бъде излъчена по линеен канал.

Discovery Science е в процес на създаване на кратък документален филм, който ще представи концепцията на кампанията „ПРЕДСТАВИ СИ БЪДЕЩЕТО“ в YouTube. Партньори на кампанията са британският откривател Колин Фърз, Джеймс Киркам, генерален стратегически директор на футболния YouTube канал Copa90 и геймърът от Yogscast Марк Търпин. Те ще покажат как технологиите и иновациите ще се отразят на тяхната работа в бъдеще. Зрителите ще бъдат насърчени да споделят своето мнение относно предположенията им в социалните мрежи, използвайки хаштагпвете #ImagineTheFuture и #WorldScienceDay.

Марк Търпин, изпълнителен директор и продуцент на съдържанието на Yogscast коментира: „Мисля, че геймингът има светло бъдеще. Благодарение на развитието на технологиите, той може да завладее недостижими до този момент територии. Най-хубавото нещо относно VR технологията е, че тя показва игрите по по-добър начин, отколкото телевизионния екран и така наистина можем да се потопим в преживяването.“

За да даде подобаващо начало на празника в седмицата преди Световния ден на науката, (от 3-ти ноември, четвъртък до 9-и ноември, сряда), Discovery Science ще представи специално програмно съдържание, покриващо разнообразни иновативни жанрове: цивилизация, транспорт, Космос, роботика, крайни метеорологични условия, медицина и околна среда.

На Световния ден на науката, 10-и ноември, зрителите ще се насладят на селекция от футуристични програми, заедно със специалната премиера на „Юпитер: Близка среща от 21:10 ч. по Discovery Science. Документалният филм изследва дали Юпитер може да разкрие тайните на създаването на Земята и как се създава космически кораб, който да устои на токсичната комбинация от радиация и силна турбуленция. Моментът на истината най-после настъпва след 5-годишно пътуване. „Юпитер: Близка среща“ предоставя обширен поглед над безпрецедентното, изумително и екстремно пътуване на Джуно – изключително защитеният космически кораб на НАСА по време на пътешествието му до най-голямата планета от Слънчевата система.