Важно предупреждение за потребителите публикува технологичният гигант Apple. Според известието смартфоните на компанията могат да окажат негативно влияние на определени медицински устройства, включително т.нар. пейсмейкъри.

В събота Apple разшири предварително издадената информация за безопасност на iPhone 12, като обяви, че и четирите нови модела, както и някои от аксесоарите към тях, съдържат магнити и радиостанции, които излъчват електромагнитни полети, като и двете „могат да попречат“ на функционирането на имплантирани пейсмейкъри, дефибрилатори и други, предаде CNN.

От компанията отбелязаха още, че въпреки че съдържа повече магнити от предшествениците си, iPhone 12 не представлява голям риск от магнитни смущения в медицинските устройства, отколкото по-старите модели.

Възникване на проблем може да се очаква, когато смартфонът е на около 15 сантиметра разстояние или 40 сантиметра при безжично зареждане.

Аксесоарите MagSafe, включително докинг станции и магнитен портфейл, лансирани през есента на 2020 г., също може да имат отрицателен ефект.

Източник: Мениджър Нюз