Кучетата лесно се привързват към своите стопани. Щастливи са, когато са близо до тях. Истински тъгуват, когато са разделени.

Вероятно сте забелязали радостта на домашния си любимец, когато се прибирате от работа, нали? Не се дължи само на факта, че е гладен. Със сигурност сте му липсвали през деня и е ужасно щастлив да ви види.

Ако сте прекалено уморени, за да обърнете пълноценно внимание на четириногия приятел, то можете по друг начин да го зарадвате и да прекарате време заедно – чрез пасивни занимания.

Позволете на кучето си да легне в краката ви, докато гледате телевизия например. Бъдете в една стая, докато четете вестник или книга. Кучетата оценяват присъствието на своите стопани. Дори не се налага да правите нещо заедно, достатъчно е да му позволите да бъде близо до вас, за да е щастливо. Въпреки това някоя и друга прегръдка от време на време или потупване по главата ще го накара да се почувства на седмото небе.

Кучетата, които споделят време със своите стопани, са късметлии. Това са щастливи и здрави кучета. А често същото се отнася и за техните стопани, защото обичта им е взаимна. Колкото радост носите на вашия домашен любимец, толкова радост носи и той на вас.

По материали от www.pet-happy.com