Цветето, което най-силно ви привлича, издава тревогите на сърцето ви на този етап от живота ви. Вижте кои са те и как бихте могли да ги преодолеете.

1. Камелия

Цветето камелия символизира страст и плам. Вашият избор говори, че сте човек перфекционист. Вие превъзхождате повечето хора по интелект, искате да се самоусъвършенствате постоянно и да надграждате постигнатото. Не се задоволявате с посредствени резултати.

На този етап от живота ви тревожат работни неуредици и неясноти. Има много неизвестни в работата ви. Някои професионални планове търпят неблагоприятно развитие и това не ви дава покой. Съвсем нормално, при положение че сте свикнали да бъдете изрядни във всичко, с което се захванете. Поемете дъх и успокойте топката! Помислете дали сферата, в която се реализирате в момента, е вашето истинско призвание. Ако отговорът е да, то тогава бъдете търпеливи и имайте вяра, че нещата ще се подредят, когато най-малко очаквате. Ако отговорът е не, не се страхувайте да излезете от зоната си на комфорт и да приемете нови предизвикателства.

2. Циния

В миналото това са били любимите цветя на аристократите. Те са символ на изящество, финес и добър вкус. Вие също сте такива. Излъчвате грациозност, нежност, красота. Обаятелна личност сте, която лесно печели симпатиите на околните.  Във всичко, което правите, влагате вкус и душа. Обичате да ви е подредено. Макар и с малко средства, сте способни да сътворите чудеса. Във вашия дом е уютно и приятно.

На този етап от живота ви тревожи материалната нестабилност. Въпреки че си давате ясна сметка, че парите не са най-важното, все пак без тях не може. Стандартът на живот през последните месеци се е променил в отрицателна посока и това ви тежи. Тъй като сте работливи и борбени, трябва да знаете, че всичко ще се подреди в най-скоро време. Бъдете търпеливи и вярвайте в добрата развръзка на нещата. А дотогава се съсредоточете върху нещата, които имате, а не върху тези, които ви липсват.

3. Хризантема

Навсякъде по света хризантемата символизира различни неща: в Китай е символ на мъдрост и дълголетие; в Япония – на щастие, просперитет и късмет; във Виетнам – на душевна чистота, честност и бистър ум; в Европа хризантемата е символ на скръб, дълбоката печал и траур. Така както хризантемата съдържа у себе си крайностите, така ги побирате и вие в душата си. Вие сте човек на настроенията и крайностите. Или харесвате някого и сте готови да умрете за него; или го приемате за черната овца и веднъж разочаровате ли се, трудно може да спечели доверието ви обратно.

На този етап от живота си ви тревожи неизвестното бъдеще. Предстоят ви големи промени и те ви плашат. Въпреки че се впускате с главата надолу в предизвикателствата, сте достигнали момент, в който предпочитате сигурността. Уверяваме ви, че промените ще са за добро. Отпуснете се и се доверете на интуицията си.

4. Метличина

Метличина е символ на вдъхновение и мечтателност. Но също и на свобода. Вие сте личност със силно развито въображение. Градите мечти и не се страхувате да ги следвате. Може би именно затова сте сбъднали голяма част от тях. Може да се каже, че сте успял човек. Свободолюбиви сте и трудно могат да ви затворят в кафез. Не обичате да ви поставят в рамки и ограничения, бунтувате се срещу стереотипите. Хората по-скоро ви смятат за екзотична личност. Но ви завиждат тайничко дори когато ви гледат осъдително.

На този етап от живота ви тревожи здравословен проблем. Независимо дали е свързан с вас, или с ваш близък, най-важното е да се доверите на този свой вътрешен порив към красивото и доброто, към мечтата и вълшебството. Запалете свещичка, помолете се на вътрешния си бог, намерете упование в някакъв символ и вярвайте с цялото си сърце в добрия развой на събитията. Ще отнеме време и дълго ще ви се струва, че нищо не е наред, но надежда винаги има.

5. Магнолия

Магнолията е символ на дълголетието, а също и на женската красота и невинност. Вие сте принципна и честна личност. Хората понякога ви смятат за крайни и груби, защото сте прекалено директни и не се страхувате да казвате истината в очите. Същото очаквате и от другите, затова често се оказвате разочаровани.

На този етап от живота ви тревожи разрив с близък човек. Дали става дума за недоразумение, или нещо по-сериозно, помислете си дали това е толкова важно, че да сложи край на дългогодишни отношения. Тъй като сте човек, който има малко, но ценни и верни приятели, изживявате много тежко всяко разминаване и по-сериозен проблем с някой обичан от вас. Дайте си малко време. Ако сте сигурни, че сте прави, опитайте се да обясните спокойно позицията си на приятеля си. Ако все пак допускате, че е възможно да сте реагирали прибързано и крайно, дайте си шанс да поговорите и да се изясните. Ситуацията ви тежи и колкото по-бързо излезете от нея, толкова по-добре.

6. Роза

Розата е един от универсалните символи на любов и страст. Вие сте чувствителна личност, сърдечна и влюбчива. Не се страхувате да обичате с цялото си сърце, въпреки че неведнъж в живота си сте търпели разочарования и са ви наранявали. Не сте се страхували да се изправите и да продължите смело към следващо пристанище на любовта.

На този етап от живота ви тревожи проблем от любовен характер. Чувствате се несигурни в партньора си и преминавате през труден етап. Във времето обаче сте доказали любовта си един към друг. Помислете си дали си струва да запазите последната дума и удовлетворението, че сте прави, или да съхраните връзката си. Ако е дошъл моментът, в който компромисите са повече от разбирателството, може би е добре да помислите за промяна, без да се страхувате, че ще останете сами до края на живота си. Ако обаче сърцето ви подсказва, че в тази любов още има искри, въпрос на желание и търпение е да ги разпалите отново.

Цветелина Велчева ©