Обработеното месо - "вкусният" убиец

27 август 2019 г., 13:00
3014

monticello / Shutterstock

Скоро след скандала с конско месо, консумацията на обработено месо понесе поредния удар, този път от британски учени, които обявиха директна зависимост между яденето и продължителността на живота, информира Tech Radar.

Ново изследване показва, че съществува връзка между консумацията на месни продукти и ранната смърт. Според него хората, които ядат повече от 160 грама обработено месо на ден - в категорията влизат бекон, наденици, салам и бургери - са с 44 процента по-близко до смъртта в сравнение с онези, които консумират еквивалента само на един резен бекон дневно.

Според учените обилната консумация на месо е отговорна за 1 на всеки 30 смъртни случая. Те подчертават, че връзката важи само за обработеното месо, а не и за прясното и считат, че причината се крие в методите за обработка и консервиране на месото.

Същото изследване показва, че Великобритания е най-болната страна на Европа и случаите на смърт в резултат на сърдечни заболявания са се увеличи двойна в сравнение с 1990 г.

Ключови думи:
Коментари