Наистина ли любовта е всичко, от което се нуждаем - мнението на учените

07 май 2018 г., 09:38
10655

Shutterstock

Нека си признаем, животът е доста тежък. Взимаме ли правилните решения, обвързваме ли се с подходящия човек - това са въпроси, на които всеки сам се опитва да отговори, но в този случай учените от Харвард са се заели да преценят от какво всъщност се нуждаем, за да бъдем щастливи.

Този уникален проект започнал през 1938 г. и в неговите рамки били изследвани 268 студенти от мъжки пол. Проучването продължило през следващите 70 години, което е практически остатъка от техния живот.

Учените измерили различни физически и психични фактори като лични качества, коефициент на интелигентност и здраве.

Респективно те набрали и доста информация, която обобщили в интересни резултати. Сред тях бил и фактът, че най-важното за успеха на един мъж е не неговата интелигентност, а стабилността и топлината на връзката му.

"Капацитетът за интимни отношения е онова, което предрича просперитета във всички аспекти на мъжкия живот. Щастието е любов", казват учените.

И поясняват - любовта не винаги означава дълга връзка или брак. Това може да бъде любовта на семейството, близките и приятелите. Всъщност отношението между мъжа и неговата майка може да предвещае неговия бъдещ финансов успех и психично здраве.

Освен това учените съвсем логично заключават, че разликите между онези, които са щастливи в живота си и онези, които не са, могат да бъдат измерени с чисто физически и видими показатели. Затова те съветват - обичайте, просто обичайте и се радвайте на живота.

Източник: Science Alert

Ключови думи:
Коментари