Как отказът от порция червено месо влияе на тялото ни?

07 август 2019 г., 14:40
313

Снимка: Lisovskaya Natalia / Shutterstock

Отказът от порция червено или преработено месо дневно и замяната й с пилешко или риба намалява риска от ранна смърт в следващите 8 години със 17%, пише в. "Дейли мейл", цитиран от Edna.bg. Ако в менюто си заменим пържолата с ядки, намаляваме риска си от ранна смърт с още повече - с 19%. С яйца - с 10%, а с пълнозърнести храни - с 12%.

Изследването било осъществено от учени от Харвардския университет. Те ни уверяват, че ако заменим двете парчета бекон, една наденичка или дневния си сандвич с шунка с риба, ще снижим смъртността си с 25%. Ако ги заменим със зеленчуци ще увеличим дълголетието си с 18%.

Консумацията на червено и обработено месо увеличава риска от ранна смърт, било установено от изследване, обхванало 81 000 американски граждани. Участниците променили хранителните си навици и били изследвани отново след осем години.

Тези от тях, които увеличили консумацията си на червено или преработено месо с половин ястие, увеличили риска си от смърт в следващите 8 години с 10%.

Ключови думи:
Коментари