Седя край прозореца в претъпкан самолет и очаквам да излетим за Лос Анджелис. Едрият мъж до мен ме е затиснал към стената и започвам да се чудя как ще изтърпя това положение в следващите няколко часа.

След това става по-лошо.

Той проговаря. Вонята ме удря като чук в носа.

Халитоза. Лош дъх. Смърдяща уста.

Милиони хора страдат от лош дъх. За повечето този проблем се проявява само от време на време - например сутрин, или след пикантен обяд, и се решава с едно измиване на зъбите. Не винаги обаче е така. Какво да правим, ако не можем да се преборим с лошия си дъх?

Плакнете се с вода за уста, съдържаща хлорен диоксид

Направете си гаргара, като изплезите език навън. Проучвания показват, че хлорният диоксид изключително ефективно неутрализира смрадливите серни съединения, освобождавани от бактериите в устата.

Чистете задната част на езика си

За това има специални четки с грапаво гръбче. Чистете, като движите инструмента отзад напред. Ще ви е по-лесно, ако издърпате езика си с пръсти. Изплаквайте непрекъснато, докато правите това.

Използвайте конец за зъби

Той ви помага да се отървете от невидимата нечистотия, заседнала между зъбите. След това се измийте с любимата си паста.

Ако проблемът не изчезва, непременно се консултирайте със специалист – може да имате развален зъб, заболяване на венците или дори на червата, което да причинява притеснителната миризма. 

Д-р Антъни Юн, Си Ен Ен