1. Без сурови меса

Когато температурите навън са високи, трябва да сме нащрек с месото. За бременната важат още по-строги правила. Тя не бива да яде нищо сурово (тартар, стек), полусурово (например агнешкото, което традиционно се сервира по-кърваво ) или не добре изпечено месо.

Съветът на специалистите е месото, което се консумира, да е добре изпечено, защото има и риск от токсоплазмоза. Всеки къс месо, трябва да е добре печен от всяка страна минимум при 65 градуса.
Ако месото е било замразено при минус 20 градуса, паразитът умира.

Съвет: Преди да обработвате месото, си измийте старателно ръцете. Както и след това.

2. Колбаси и салами – много внимателно

Голяма част от продуктите, които не минават термична обработка, носят риск. 
Пастети, гъши дроб, желирани меса могат да бъдат заразени в процеса на приготвяне. Обичайно разчитаме на хладилника, когато консумираме такива продукти. Но при температурите, които хладилникът поддържа, бактериите се множат. И най-вече листерията, която е особено опасна за бременните. 
Така че е по-разумно да не ядете тези продукти, докато сте бременна, за да избегнете риска от листериоза.

Прочетете продължението на страницата на Новите родители.