Нещата са много прости. Ако не флиртуваме, няма да получим секс. Ако не правим секс, няма да имаме поколение.

Преди да започне да флиртува обаче, мъжът трябва да се почувства привлечен от една жена. Как точно се случва това?

Според д-р Мидж Уилсън от университета „Де Пол“ в Чикаго всеки път, когато всеки път един мъж погледне дадена жена, той прави оценка на нейните репродуктивни способности. Това е комбинацията от фактори, които (според науката) правят жените по-привлекателни във физическо отношение за мъжете.

Съотношение талия-ханш

Според новозеландския антрополог Барнаби Диксън мъжете предпочитат съотношението между талията и ханша да е по-голямо, а именно – 7:10, отколкото 9:10. Когато става дума за раждане, талията и ханшът са особено важен фактор. Ето защо когато мъжете забележат съотношение, което би било по-полезно за тази цел, те подсъзнателно си казват: „Тази жена ще може да роди децата ми“.

По-висок глас

Изследователи от Лондонския университетски колеж установяват, че мъжете приемат жените с по-висок глас за по-привлекателни. Това е така, тъй като този тип глас е признак както за младост, така и за по-фино тяло.

Здрава коса

Според немски учени дългата, бляскава и здрава коса е ключов фактор по отношение на женската привлекателност. Те твърдят, че мъжете отъждествяват хубавата коса с цялостното здравословно състояние на жената, както и с нейната фертилност.

Разбира се, една жена не може да контролира нито един от тези фактори. Поне не и по естествен начин. Има няколко неща обаче, които жените могат да постигнат и самички.

Усмивка

Изследователи от университета на Британска Колумбия казват, че усмивката е ключов фактор за привлекателността на една жена. Колкото по-широки са зъбите, толкова по-добре. Интересното в случая е, че жените от своя страна харесват по-сериозните мъже.

По-малко грим

Изследване, проведено от учени от университета на Бангор, показва, че мъжете предпочитат жени, които носят 40 процента по-малко грим.

Червеният цвят

Според изследване, публикувано в Journal of Personality and Social Psychology червеният цвят прави една жена много по-привлекателна за мъжа. Същото важи и при животните. Проучването установява, че при някои примати се наблюдава подобен ефект.

Източник: Business Insider