18-годишният Итън Линденбергер от Охайо отпразнува своето пълнолетие, като си направи всички ваксини, които през годините не са му били поставяни. Новината обиколи американските медии, след като стана ясно, че в щата Вашингтон има епидемия от морбили, съобщава bTV. Майката на момчето Джил Уилър не ваксинирала сина си, след като разбрала, че е възможно да се откажеш от задължителната имунизация.

Итън има братя и сестри на възрасти 16, 14, 5 и 2 години, които също не са ваксинирани. 16-годишното дете от семейството също иска да се ваксинира, но тъй като е непълнолетно, не може да направи това без съгласието на родителите си.

След като Итън взима решението да се ваксинира, се обръща към потребителите в Reddit, за да разбере къде трябва да отиде, за да си направи ваксините. В интервю за американски медии момчето каза, че се притеснява най-много за 2-годишната си сестра.

“Къса ми се сърцето като се замисля, че може да се разболее от морбили и това ще е”, коментира той.

В интервюто Итън обясни също какво е мнението на родителите му за ваксините.

“Родителите ми смятат, че ваксините са някакъв правителствен заговор. Това е глупаво и съм имал безбройни скандали с тях на тази тема. Заради техните вярвания аз никога не съм бил ваксиниран – един бог знае как съм останал жив”, коментира момчето.

Майката на Итън коментира, че възприема неговото решение да си постави всички изпуснати ваксини като “шамар в лицето”.