9 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден
Полезните свойства на кокошите яйца постоянно се оспорват.
Хората често се съмняват в този продукт, който през годините се е доказал като уникален в своя състав по различни начини.
Ето защо BrightSide събра резултатите от скорошни проучвания по темата, които демонстрират положителните ефекти, които кокошите яйца имат върху човешкото тяло.
Оказва се, че 2-3 на ден е оптималната доза.
Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация на мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично доказано е, че този витамин е най-важният за мозъка. Ако ядете 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Недостигът на холин води до намаляване на паметта.
Снимка: Shutterstock
Американски учени достигат до заключението, че комбинацията от нискокалорична диета с кокоши яйца за закуска, ще доведе до два пъти по-добри резултати. Подобна закуска ви засища за по-дълъг период от време, като по този начин намалява количеството храна, която ще консумирате през деня.
Снимка: Shutterstock
Ново изследване открива, че кокошите яйца са богати на лутеин. Тази субстанция спомага за яснотата и остротата на зрението ти. При недостиг се натрупват разрушителни промени в очните тъкани и зрението се влошава необратимо.
Снимка: Shutterstock
Ако предлагате на човек избор за прием на лъжица рибено масло или варено яйце, мнозинството ще предпочете последното. Особено, ако разберат, че съдържанието на витамин D е същото и в двата случая. Освен това учените откриват начин да увеличат съдържанието на витамин D в яйцата, като хранят със специални добавки пилетата. Витамин D помага на калция по-добре да се абсорбира и укрепи костите и зъбите ви.
Снимка: Shutterstock
Биотин, витамин В12 и хранителни подхранващи протеини допринасят за заздавяването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в кокошите яйца, насърчават елиминирането на токсините от черния дроб.
Снимка: Shutterstock
Въпреки предишни мнения, нови изследвания показват, че холестеролът от яйцата е балансиран с фосфатиди, така че не е вредно за здравето ни. Той също така възпрепятства производството на холестерол в организма. В допълнение, яйцата съдържат омега-3 киселини, които намаляват нивата на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.
Снимка: Shutterstock
Освен че е полезен за мозъка, холинът намалява и риска от рак. Проучване показва, че жените, чието ежедневно хранене в юношеството включвало яйца, рискът от развитие на рак на гърдата е намалял с 18%.
Снимка: Shutterstock
В – витамините също участват в образуването на полови хормони. Витамин B9 има друго име: фолиева киселина. С негова помощ се образуват червените кръвни клетки и нервната тръба на фетуса и намалява риска от умствено изоставане на детето. Ето защо витамин B9 е толкова необходим за жените по време на бременността.
Снимка: Shutterstock
До това заключение достигат холандски учени. При 87 процента от жените на възраст от 35 до 40 години, старческите петна изчезнали, а кожата се стегнала. При мъжете бръчките около очите се изгладили.
Снимка: Shutterstock