Натурален Антибиотик #7: Годжи бери
 

Този сладникав на вкус плод се използва в китайската медицина вече повече от 2000 години. Според легендите хималайските монаси са се хранели с него още отпреди хилядолетия, като освен това накисвали плодовете в топла вода, след което ги използвали за медитация с цел подобряване на здравето, тонуса и енергията.

Неслучайно плодът е наричан „тибетското чудо“. Той е нискокалоричен, не съдържа мазнини, добър източник е на фибри и има антиоксидантни свойства, които са много ефективни в борбата с различни болести, свалянето на килограми и подобряване на храносмилането. Може да бъде консумиран в сурово, сушено, течно и дори в прахообразно състояние, а витамините и минералите, които се съдържат в него, са причината плодът да бъде окачествен като суперхрана.

Плодовете на годжи бери попадат в научните изследвания и със способността си да подобряват чревното и кардиологичното здраве, както и да заздравяват костната система. Те са редовно добавяни в храната с цел подобряване на енергийните нива в организма.

Годжи берито помага и в борбата с депресията и безпокойството.

Плодът е много ефективен и в битката с болести като диабет, хипертония, заразни болести, настинка и грип.

Натурален Антибиотик #8: Масло от риган
 

Маслото се извлича от листата на дивия риган чрез дестилация, а антибиотичните му качества са неизброими. То убива патогенните бактерии в организма без да нанася каквато и да било вреда на полезните им разновидности.

Има антивирусни и противогъбични свойства, които му позволяват успешно да се сравнява с най-ефективните фармацевтични продукти. Освен това съдържа полезните за човешкия организъм фибри, желязо, витамин Е, манган, омега мастни киселини и триптофан.

Основната противомикробна съставка на маслото от риган е карвакролът. Затова се уверете, че използваното от вас масло има в състава си поне 70% от този компонент.