55 процента от британките не знаят къде точно се намира влагалището

16 март 2019 г., 14:21
7287

Как е възможно това?

Снимка: pathdoc / Shutterstock

Ново изследване установи, че половината от жителите на Великобритания не знаят къде е разположено влагалището (вагината). Нещо повече – едва 45 процента от жените могат да посочат точното му място.

Проучването, проведено от YouGov, предоставя някои доста тревожни статистики относно това колко добре познаваме собствените си тела. Екип от изследователи са интервюирали различни хора и са ги подканвали да разпознаят женските полови органи. Над 52 процента от хората не са могли да посочат местоположението на влагалището. Разбира се, жените като цяло са се справили по-добре от мъжете – 45 процента от дамите не са могли да отговорят правилно в сравнение с цели 59 процента от господата.

Противно на шегата „мъжете не могат да открият клиторите“, това реално е един от женските полови органи, който господата познават най-добре. 69 процента от интервюираните мъже са могли да кажат къде точно се намира (едва с 2 процента по-малко от правилно позналите жени).

Виж още: Мислите, че ще се справите по-добре от британците? Открийте влагалището в този бърз тест

58 процента от британците не знаят кое е уретрата, докато 47 процента – лабиите.

Може би си мислите, че все пак хората знаят приблизително кое къде се намира, въпреки че не са запознати с клиничните термини? Е, грешите.

„Приехме погрешно изписани, но очевидно правилни отговори. Включихме дори евфемистичните или описателни отговори (когато е било уместно) – пише екипът. – Например „отворът за пишкане“ вместо "уретра“ и „устни“ вместо „лабии“."

За съжаление почти половината от жените не осъзнават, че не трябва да почистват вътрешността на своето влагалище. 1/3 смята, че това трябва да се прави всеки ден, докато всяка шеста жена е на мнение, че е нужно да се минава със сапун.

Влагалището съдържа множество полезни бактерии. Когато го измивате, дори без сапун, вие на практика нарушавате баланса на бактериите и това лесно може да доведе до инфекции, казват учените.

Нека приключим с нещо позитивно. Почти половината от анкетираните мъже (43 процента) смятат, че тампоните пречат на уринирането, докато 82 процента от жените заявяват правилно, че това твърдение е погрешно.

Източник: IFLScience

Коментари