Приятно е да се пукат балончетата на аерофолиото, нали? Това изделие обаче има много повече приложения, отколкото дори предполагате. 

Например...

1. Изолация на прозорец

Изолирайте прозорците с него и намалете по този начин сметката за отополение. Напръскайте стъклената повърхност с вода и прикрепете пластмасовото изделие към нея. Така лесно може да го свалите и да го поставите отново.

2. Декорация за торти

Натрошете и разтопете малко шоколад. Разстелете го върху парче аерофолио, а след това - го нанесете върху стените на тортата. Оставете шоколада да се втърди. Махнете аерофолиото и готово - имате красива декорация за торта. Идея - може да направите шоколадовата обвивка по-висока от тортата, за да има място за топинга. 

3. Декорация за стени

Положете аерофолиото към стебата и вкарайте малко хранителна боя в балончетата. По този начин ще създадете уникален художествен проект. Експериментирайте! 

4. Тапицерия за закачалка

Искате да предотвратите образуването на гънки по крачолите на панталоните? Използвайте следния трик - вземете тиксо и обвийте парче аерофолио около основата на обикновена закачалка и сте готови.

5. Хранителни продукти

Ако ви се налага да запазите храната топла или студена за определен период от време, използвайте аерофолиото като изолационен материал. Просто прикрепете няколко парчета от изделието от вътрешната страна на пазарската чанта и сложете продуктите в нея.

6. Инструменти

Фиксирайте с тиксо аерофолиото върху дъното на кутията с инструменти. По този начин те ще бъдат като нови максимално дълго време. 

7. Градинските растения

Обвийте градинските растения в аерофолио. По този начин ще ги защитите от измръзване. То помага за запазване на топлината и изолиране от суровите атмосферни условия.

8. Календар

Просто пукайте по едно балонче всеки ден. По този начин не само може да следите времето, но и да намалите стреса.