Пенисът, както и всяка част от тялото, е различен при различните мъже.

Предлагаме ви някои любопитни факти, свързани с мъжкия полов орган.

1. Физическото здраве и това на пениса вървят ръка за ръка.

Ако един мъж има проблеми в спалнята, то това може би се дължи на здравословен проблем. Вероятно проблеми със стреса или съня, може би повишено телесно тегло. Мъжете с наднормено тегло са склонни към по-ниски нива на тестостерон, което допринася за еректилната дисфункция.

2. Там няма кост, но може да се счупи.

В пениса няма кост, а ерекцията се причинява от фиброзна тъкан, която пренася кръв към областта и го кара да се изправи.

Ако пенисът се прегъне внезапно и силно, травмата може да доведе до спукване на някое от двете кавернозни тела и трябва да се потърси незабавно лекарска помощ.

Съществува и т.нар. болест на Пейрони, при която пенисът е силно огънат или извит при ерекция заради наличието на съединителна тъкан.

3. Пенисът всъщност може да порасне.

Група мъже в Италия, недоволни от своята мъжественост, направили експеримент, при който в продължение на 4 месеца използвали удължител за пенис, с който разтягали мъжкото си достойнство по няколко часа на ден. След няколко месеца регистрирали уголемяване на пениса с между 1,5 до 2,5 см.

Според изследване, публикувано в Журнала по сексуалната медицина, оралният секс спомага за увеличаване размера на пениса.

4. Мъжкото обрязване не се отразява на усещането при жените.

За дамите сексът с обрязан мъж не се различава от този с необрязан. Що се отнася до мъжкото усещане обаче, някои изследвания сочат, че необрязаните мъже са по-чувствителни под пояса.

5. Спермата е с ниско съдържание на калории.

В действителност тя се състои от лимонена киселина, аминокиселини, фруктоза, ензими и вода. В чаена лъжичка сперма има само 36 калории!