Затворът Сан Антонио на остров Маргарита във Венецуела не е типичното място за лишаване от свобода, пише Tastefully Offensive.

Докато в други затвори техните обитатели са принудени да спазват строги правила и насилието често съпътства престоя им, тук затворниците са онези, които създават правилата. От готвене на собствената си храна през гледане на телевизия и сърфиране в интернет, та чак до свободни обаждания по телефона, с които да управляват сенчестия си бизнес, затворниците в Сан Антонио са свободни да прекарват дните си както пожелаят.

Единственото нещо, което не могат да направят, е да напуснат затвора. Всеки опит за бягство ще доведе до незабавна смърт от дулата на разположените по наблюдателните кули снайперисти.

Извън това абсолютно всичко е позволено и затворниците активно участват в залагания на боеве с петли, срещат се свободно със своите семейства или пък ползват интернет. За радост на мъжете през 2009 г. било отворено дори крило за жени, където са затворени 54 представителки на нежния пол. Това довело до доста романтични връзки и дори зачеване на деца. През почивните дни вратите на затвора Сан Антонио са отворени и за случайни посетители, които искат да опитат от този нестандартен живот зад решетките.

Въпреки че на външен вид изглежда като всеки друг затвор, Сан Антонио е повече като рай, отколкото като ад за своите обитатели и мнозина от тях се кълнат, че тук животът им харесва повече.