Критиката в никакъв случай не е само негативна – тя може да бъде и супер конструктивна и да ни помогне да продължим напред. Но някои хора просто не търпят да ги критикуват. Ето кои зодии са най-чувствителни към критика.

Дева

Девата минава за перфекционист. Тя е организирана и дисциплинирана и държи здраво юздите на живота си. Нищо чудно, че й е особено трудно да приема критика. Тъй като Девата обича да контролира нещата, изобщо не й харесва да я критикуват. Тя приема критиката като лична обида и е много злопаметна в това отношение.

Стрелец

Който дръзне да посочи на Стрелеца грешките му или се осмели да го критикува, най-добре да се подготви за гневен отпор. Този знак не позволява на никого да му нарежда какво да прави или да не прави и постъпва само така, както той смята за правилно. Разбира се, такова самочувствие е предимство, защото който е уверен в себе си, излъчва това послание към околните и рано или късно жъне успех. Понякога обаче няма да навреди, ако Стрелците се вслушват в добронамерени съвети!

Везни

Везните минават за много уравновесени, но имат проблем с критиката. Взимат я прекалено присърце и често имат чувството, че някой нарочно се опитва да ги унизи. Чувстват се лично засегнати и уязвени. Везните са много чувствителни и затова към тях трябва да се отнасяме много внимателно, особено когато ги критикуваме. В противен случай има опасност да ни се разсърдят и да се затворят в себе си.