Колкото и да потискаме проблемите си, те са загнездени в подсъзнанието ни и един такъв тест може да ги изведе на повърхността.

Какво те тревожи в момента? Отговор на този въпрос ще намерите, след като погледнете тази илюстрация.

Какво е първото нещо, което видяхте?

То разкрива причината за тревогите ви и най-доброто решение за тях.

А ето ги и отговорите:

1. Мъжът с куфара

Основната причина за стреса в живота ви е любовната ви връзка. Усещате, че двамата сте се отдалечи един от друг и нямате представа накъде вървят нещата. Най-доброто решение е да поговорите с половинката си за това, което ви тревожи. Комуникацията често е ключът към разрешаването на всички лични проблеми.

2. Часовниците

В момента се борите с тежките отговорности, които сте избягвали от известно време. Вие се грижите за всичко и за всички, но не и за себе си. Семейството и приятелите ви ви мислят за много силни и отговорни, но вие се чувствате на ръба и нямате енергия да се занимавате със себе си. Няма нищо лошо в това понякога да си малко егоист и да поставиш себе си на първо място. Вземете си почивка!

3. Очите

Най-големите ви притеснения в момента са свързани със здравето ви или със здравето на някой близък човек. Лекото притеснение е нормално и то ни стимулира да живеем по-здравословно, но ако притеснението се превърне в силна тревожност и страх, това може да породи други проблеми. Хранете се възможно най-здравословно, спортувайте по-често и не се тревожете за неща, които не зависят от теб.

4. Пеперудите

Притеснявате се за работата и финансите си. Чудите се дали напредвате професионално, дали това е оптималната заплата, която можете да получавате, да не говорим, че отговорностите ви постоянно се увеличават и трябва да научавате нови и нови неща.

Ако смятате, че сте недооценени на работното си място, опитайте се да повишите квалификацията си и да си потърсите нова работа.

5. Луната

Чувствате се изгубени и самотни. В днешно време общуваме най-вече дистанционно – чрез съобщения, имейли, споделени снимки. На вас обаче ви липсва истинската комуникация. Време е да се обадите на приятелите си и да си организирате няколко срещи.

6. Дърветата / зеленината

Мъчи ви самота, но не знаете как да говорите за чувствата си и си мислите, че никой няма да ви възприеме сериозно. Недейте да потискате емоциите си и се доверете на приятелите и семейството си – ако нещо ви тревожи, значи е достатъчно важно, за да бъде споделено. Проблемът е, че винаги сте били много независими и сте свикнали да се справяте с всичко сами, но понякога трябва да се отпуснете и да се научите да споделяте. Ако никога не разкривате истинските си емоции, приятелите ви няма как да знаят, че имате нужда от тяхната помощ.