Съвместното съжителство не е за всяка уста лъжица. Истината е, че в 9 от 10 случая нещата не вървят гладко. Бихте ли могли да живеете с човек, който рядко се къпе, а самите вие не сте на себе си, ако не вземате душ поне три пъти на ден? Или ако съжителят ви се къпе редовно, но след него в банята цари истинска свинщина?

Никой не иска за съжител безпардонен човек. Такъв, който само яде, а сам не купува никакви продукти. Който никога не се сеща да разтреби жилището или пък върши гнусотии, например реже си ноктите във всекидневната или си захвърля мръсното бельо където му падне, само не и в коша за пране. Но освен постъпките, навиците също могат да създадат неблагоприятни условия за живот. Няма ли да се изнервите, меко казано, ако човекът, с когото живеете, се разхожда гол из къщата или постоянно увеличава звука на телевизора? 

Всички си имаме своите малки странности и понякога съжителят ни не ги приема. Един не си представя да живее с човек, който няма чувство за хумор, друг пък не може да понася домашни животни, докато съжителят му ги обожава.

Преди да решите да заживеете с някого, добре е да сте наясно какво ви очаква. Защото лошата комуникация със съквартиранта бързо може да развали отношенията ви дотам, че никога повече да не искате да имате общо с този човек.

Затова е важно да обърнете поглед към астрологията. По-долу сме изброили зодиите, с които е трудно да се живее, като сме ги подредили от най-поносимите до най-невъзможните.

Рак

Търпеливият закрилник

За Рака най-важен е домашният уют и когато живее с вас, ще се опита да се приспособи  възможно най-бързо. Винаги ще ви подаде ръка, когато се нуждаете от него. За него е нещо естествено да се грижи за хората, които обича, и да ги защитава. Понякога може да бъде натраплив и обсебващ, но никой не е съвършен. Като партньор или съжител обаче Ракът има малко недостатъци. Ако не се възползвате от добрината му и не му се качите на главата, ще имате много приятно съжителство с него.

Козирог

Надеждният добротворец

Козирогът е един от най-благодарните за съжителство знаци. Той е изключително отговорен и благонадежден. Винаги ще се грижи сметките да бъдат платени навреме и изобщо всичко да върви по вода. Обича да съставя планове, но няма да ви се разсърди, ако не ги следвате. Няма прекомерни очаквания от другите хора, а уважава факта, че всеки си има своите способности и таланти. Когато се нуждаете от съвет, никой друг няма да ви помогне по-добре от мъдрия Козирог. А най-голямата изненада от живота си с Козирога ще преживеете, когато откриете колко е остроумен.  

Везни

Устремените към хармония

С Везните се живее най-хубаво. Те се стремят към хармония и удобство, дружелюбни са и винаги са готови да изслушат проблемите ви. Може да са малко мързеливи, а нерешителността им понякога ви лази по нервите. Много е важно да предразположите Везните да ви споделят грижите си – в противен случай ще потиснат негативните си емоции, за да ги излеят в най-неподходящия момент.

Близнаци

Двуликият Янус

Близнаците не са особено трудни за понасяне, стига да проявявате търпение към тяхната неспособност да вземат решения. В повечето случаи те са весели и общителни, приятни събеседници и жизнерадостни оптимисти. Но понякога показват и другото си лице и тогава изпадат в мрачни настроения, което прави атмосферата около тях тягостна. Освен това са в състояние здравата да ви изнервят: забравят да плащат своята част от наема, не се появяват навреме за вечеря и т.н.