Всеки преминава през трудни моменти в живота си. Но понякога те сякаш нямат край. Имате чувството, че ще ви задушат.

В такива периоди всеки човек има само два изхода. Първият изход: да се примирите, да се откажете и да започнете да обвинявате всички около вас за болката и лошия си късмет. Или да се стегнете и да преосмислите своя път да излезете от ситуацията и да продължите напред.

Ето прости и същевременно спасителни фрази за пренастройване.

Нищо в този живот не е вечно.

„И това ще отмине", както гласи надписът на Соломоновия пръстен.

Каквото и да е състоянието ви, каквото и да е настроението ви, на каквото и място да се намирате в момента – няма да е все така. Затова горе главата и вярвайте, че промяната към добро ще дойде скоро. все още не е вечно.

Винаги има и по-лошо.

Трябва да сме благодарни за това, което имаме. Дори да ни се струва, че преживяваме тежък момент, помислете си за хората, които страдат от нелечима болест или нямат покрив над главата си и храна на масата си, които са напълно сами и си нямат никого на света. Не забравяйте, че винаги има и по-лошо от нашето.

Това, което ми се случва, е урок.

Всичко, което ни се случва, е начин да опознаем себе си по-добре, да осмислим живота си, да си направим равносметка, да научим нещо и да израснем.

Всеки край е начало на нещо ново.

Когато се затваря една врата, се отваря друга, а ние трябва просто да я открием. Не бива да приемате края като край. Опитайте а мислите за него като за ново начало. Не знаете какви възможности ви е подготвила съдбата.

Ако все още не виждате изход, това не означава, че няма такъв.

Рано или късно съдбата ще ви се усмихне. Хубавото ще ви се случи, когато най-малко очаквате. Вярвайте, че животът е хубав, и той наистина ще бъде такъв за вас.