Да слушате как човек повтаря погрешно твърдение отново и отново може да е непоносимо. Но ако поправите събеседника си веднъж или два пъти, а той откаже да приеме истината, определено трябва да спрете да си губите времето.

Понякога просто трябва да оставите хората да грешат. Не всеки е готов за истината. Такава е реалността и тя трябва да бъде приета. Точка.

На този свят има хора, които са слепи за очевидни неща, и без значение колко пъти се опитвате да им отворите очите, те все още не позволяват на истината да проникне в съзнанието им. Придържат се към заблудите си и вярват на лъжите, без да обръщат внимание на това, което казвате. Можете да им представите всички доказателства на света, но това пак няма да им е достатъчно.

Тези хора не заслужават нито усилията ви, дори не си струва да се разочаровате от тях. От вас зависи дали ще ограничите контактите си с тях или ще прекъснете връзката изцяло. Но тези хора ще продължат да стоят на земята си и можете да спорите с тях, докато не побелеят, без да доказват нищо.

Като човек, който винаги е готов да погледне на нещата от различна гледна точка, който не се страхува да признае грешката си, не трябва да хабите усилията си за такива хора. Те само ще ви повлекат надолу. Ще се разстройват заради дребни неща и ще направят всичко възможно, за да направят ситуацията още по-трудна, отколкото е.

Отказват да изслушват когото и да било, освен себе си. Поради това са много по-ограничени във възгледите си, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Не си губете времето да спорите с тях, само ще стане по-лошо.

Просто ги оставете да грешат. Вие знаете истината. Знаете какво в крайна сметка ще се окаже правилно.

Не трябва да продължавате да давате на хората времето и енергията си, ако те отказват да ви забележат. Просто си тръгнете – понякога това е най-добрият изход и трябва да се възползвате от тази възможност.

Източник: cluber.com.ua