През 2015 г. 18-годишен младеж решава да заклещи метални пинцети в своя пенис. 4 години по-късно той решава да посети лекар с твърдението, че те въобще не са му причинявали каквито и да било проблеми.

Освен че не е изпитал нито един от очакваните симптоми (като възпаление или треска), мъжът е можел да уринира нормално, въпреки че в пикочния му канал (пренасящ урината и спермата извън тялото), е имало 8-сантиметрови пинсети.

Все още не е ясно защо е решил, че поставянето им точно там е добра идея. Авторите на изследването обаче, публикувано в Urology Case Reports, имат известни предположения. „Психично болни, пияни, объркани или сексуално любопитни хора най-често решават да вкарат чужди тела в пикочния канал“, пишат те.

След сложна процедура лекарите най-накрая успяват да премахнат пинсетите, а мъжът е изпратен вкъщи без никакви допълнителни оплаквания. Той отказва препоръчания му психиатричен преглед и дори не идва на контролен преглед.

Лекарите отбелязват, че рядко стават свидетели на подобни случаи – особено такива, при които пациентът решава да потърси помощ толкова късно.

За съжаление, това далеч не е единственият подобен случай. Миналата година 13-годишно момче успя да завре USB кабел в своя пенис, докато друго 13-годишно – цели 29 магнитни топки в пикочния канал (но не е казало на никого в продължение на 3 месеца, тъй като се е притеснявало).

Източник: IFLScience