Малкото ирландско градче Касълбар, намиращо се в западната част на страната, може да се смята за най-щастливият град в Европа. Причината – вече три пъти жители на града стават притежатели на голямата печалба от лотарията Euromillions.

Последният щастливец, познал пет числа и две звезди, бе обявен миналия вторник и вече чака да му бъде изплатена наградата от 17 милиона евро. Засега не се разкрива самоличността му, но според собственика на хранителния магазин, където е закупен билета смята, че става въпрос за жител на града, който сега наброява малко над 12 000 души, пише 20minutos.es.

„Всички сме във възторг. В града има раздвижване и това е чудесно за Касълбар. По-голямата част от нашите клиенти са местни жители, така че наистина се надявам, че това е някой от общността на Касълбар. Който и да е, аз му пожелавам късмет“, разказва пред ирландския „The Sun“ Алън Мълрой, собственик на магазина, където е заверен билетът.

Печелившите числа за тегленето на вторник през нощта са: 24, 26, 32, 43, 46, а номерата на щастливите звезди бяха 06 и 10. Лицето, което спечели третият по рода си джакпот от Euromillions на Касълбар, е 15-ият победител в джакпота в Ирландия, където играта започна през 2004 г. 

Наградите на Euromillions за първи път падат в Касълбар през април 2014 г., когато жител на града печели 15 милиона евро, благодарение на пет познати числа и две звезди. Втората награда от 29 млн. евро пада три години по-късно, през юли 2017 г.

Мениджър Нюз