Овен

В гърдите на Овена клокочи постоянен гняв. Е, и? В края на краищата животът е суров и несправедлив. Когато сте изнервени, можете да постигнете всичко. Да претворите на дело нова бизнес идея, да въртите на пръста си приятелите или да печелите спорове. Дори това невинаги да ви носи успех, поне ще катализирате агресията си в нещо позитивно.

Телец

Телецът се слави с търпението си. Добира се до целта си тихомълком със завидно постоянство. Не напразно казват за него, че има забележителен нюх към парите. Телецът изгражда своята малка империя бавно, но сигурно, без другите дори да се усетят.

Близнаци

Близнаците постоянно търсят нови предизвикателства. И това е нормално, защото няма по-всестранно развити личности сред зодиите от тях. Но непрекъснатата промяна е свързана с известни страхове. Поставете си за цел всеки ден да преодолявате по един страх. Резултатът: това ще ви предпази от най-големия ви кошмар – скуката.

Рак

Ракът формира от ранно детство дълбоко емоционален характер. Това често му пречи да слага кръст на миналото – в края на краищата всеки човек е сбор от своите преживявания. Но ако ги насочи към бъдещето, има голям шанс да се развиете като многопластова личност.

Лъв

Лъвът обича да се оглежда в околните. Това обаче не е свързано толкова с егоцентризъм, колкото с искрена любов към човечеството, на което Лъвът се стреми да служи с всички сили. Това ще му се удаде най-добре, ако първо се научи да обича себе си.

Дева

Девите са родени, за да въвеждат ред в хаоса. Дали в офиса, в собствения си дом или у приятели – те си умират да подреждат, да съставят екселски таблици и да координират срещи. Това им придава особена стойност и тежест. Превърнете тези ритуали във всекидневни задачи и със сигурност ще се почувствате добре.

Везни

Везните са образцови дипломати. Те наистина успяват да омаят човека с приказки. Понякога оставят на заден план собствените си потребности в името на мира и спокойствието. Но здравословно ли е това? Да, защото накрая винаги постигат желаното на принципа на тоягата и моркова.

Скорпион

Скорпионът е човек на крайностите, затова му е трудно да загърбва миналото. Ако обаче успее, е по-последователен от всеки друг знак и се възражда като феникс от пепелта. Така не само  сподавя ненавистни чувства, но и се освобождава от ненужни енергийни вампири. 

Стрелец

Стрелецът се ръководи изцяло от импулсите си. Така може да се издигне до невиждани висоти, но не без да заплати съответната цена. И какво от това? Който се бои от мечки, да не ходи в гората!

Козирог

Козирогът е истински прагматик. Никой друг знак не умее като него да прави компромиси, които в крайна сметка служат за добро. Козирозите са специалисти по оцеляването и веднага надушват изгодната сделка, щом им се представи. Живеят според мотото „Каквото имам, си го  имам“.

Водолей

Този знак е пример за толерантност. Защото именно затова животът си заслужава да се живее. Водолеите разпознават погрешните структури, разчупват ги и ги променят. За тях прогресът е преди стагнацията – разбира се, винаги в служба на един по-добър свят.

Риби

Рибите не се спират на едно място в стремежа си да разберат вселената. Пътят им е постлан с драматични жестове, като велики жертви, безразсъдни геройства и всякаква мистика. Нищо не може да извади от равновесие този знак, защото е изпълнен с дълбоката вяра, че нищо не се случва без причина.