Изкуството е прекият път към душата. Песента, на която плачете; книгата, която докосва сърцето ви; филмът, който ви разсмива – всичко това разкрива голяма част от вашата същност. Няма хора загадки, има хора, които трудно разкриват себе си, защото другите не умеят да четат знаците.

Изобразителното изкуство е фин талант – то изисква не само талант у твореца, но и талант у аудиторията. Който има очи, ще види и ще разбере. Погледнете внимателно тези три минималистични и много креативни мотиви и изберете този, който най-силно ви привлича, за да научите кои 5 неща от вашия характер биха изненадали другите.

Избор А)

1. Вие сте тъжен човек по душа. Въпреки че привидно често се оказвате душата на компанията, вътре в себе си носите неизлечими рани и непреодолими болки. Хората обичат чувството ви за хумор и самоиронията.

2. Цените изключително личното пространство. Понякога ви смятат за незаинтересовани или разсеяни, но всъщност не обичате да прекрачвате граници и се стремите да не досаждате на никого.

3. Нямате много приятели. Хората смятат, че в живота ви е пълно с всякакви приятелства и познанства. И това наистина е така, но истинските ви приятели се броят на пръстите на едната ръка и много ги цените.

4. Не обичате да ви критикуват. Имате известна търпимост към градивната критика, но трябва да сте сигурни, че идва от добронамерен човек. Като цяло не обичате да ви правят забележки и да ви критикуват.

5. Склонни сте на бели лъжи в името на чуждото спокойствие. Понякога премълчавате истината, за да не нараните другите. Затова пък се измъчвате самите вие.

Избор Б)

1. Вие сте мечтател. Вярвате в абсолютната сила на доброто и никога не се отчайвате. Напълно убедени в чудеса и възмездия.

2. Подкрепяте благотворителни каузи. Вълнувате се от съдбите на непознати хора и сте склонни да ги подкрепяте както можете, но без да разгласявате за това. Така разбирате доброто – то не бива да бъде показно, а от сърце.

3. Обожавате да пеете. Ако някой ви покани на караоке, сигурно бихте умрели от срам, но все пак отишли. Макар да не се справяте блестящо, обичате да пеете и музиката ви действа пречистващо.

4. Злопаметни сте. Помните добрините, но не забравяте и лошите постъпки. Привидно може и да сте простили, но не забравяте нищо. Трудно давате втори шанс.

5. Едва ли бихте си признали пред другите, но се страхувате от самотата. Не обичате да оставате сами, не гледате страшни филми, избягвате да ходите в тъмното. Предпочитате светлината и компанията.

Избор В)

1. Готови сте на саможертва за семейството си. Бихте дали живота си, ако от това зависи здравето на някой от тях. Осмисляте собствения си живот през щастието на семейството.

2. Перфекционисти сте. Всичко искате да бъде идеално, а това невинаги се получава. Това ви измъчва. Искате да сте най-добри и в семейството си, и в работата си. Не успявате да намерите добър баланс.

3. Ревниви сте. Едва ли ще си признаете пред другите, но ревнувате не само партньора си, а понякога и приятелите си. Не обичате да ви пренебрегват. Искате да знаете, че това, което правите за другите, се оценява. Не се задоволявате с второто място.

4. Често изпитвате разкаяние за грешките си. Прибързвате с импулсивни постъпки и после оставате разочаровани и съжалявате. Прекалено много се доверявате, но не бихте го казали на приятелите си.

5. Имате много страхове. Понякога се поддавате на паник атаки. Страхувате се за здравето на близките си, за утрешния ден, за неизвестното бъдеще. Често прекарвате безсънни нощи в мисли. Погрижете се за себе си и се успокойте!

Цветелина Велчева ©