9 от най-необикновените плодове и зеленчуци
В магазините постоянно се появяват нови и нови хибридни видове плодове и зеленчуци. Всички сме чували за нектарини и минеолата. Знаете ли обаче, че съществуват виолетови картофи, динени репички и какво ли още не...
Зеленчукът се явява близък родственик на цветното зеле и броколито, само че неговите нежнозелени съцветия не са с кръгла форма, а с конусообразна и се разполагат на кочана по спирала.
Снимка: America Studio / Shutterstock
Плуотът представлява хибрид между слива и кайсия. Наименованието му идва от първата и последната сричка на двете английски думи plum (слива) и apricot (кайсия).
Снимка:TunedIn by Westend61 / Shutterstock
Много ефектно изглеждат парченцата динена ряпа, посипани със сол. В Калифорния това блюдо е хит.
Снимка: 5PH / Shutterstock
Комбинация от касис и цариградско грозд. Плодовете на йощата са с почти черен цвят, размерът им е като на вишна, имат кисело-сладък вкус.
Снимка: ravl / Shutterstock
В резултат на кръстосването на обикновеното броколи и зеленчука гайлан (китайското броколи) се е получило растение, което прилича на аспержата, но с главичка на броколи. Броколини няма силната миризма на зелето, леко е сладникаво, нежно на вкус, напомня броколи и аспержа едновременно.
Снимка: merc67 / Shutterstock
Неши е хибрид между ябълка и круша, който се култивира с много столетия в Азия. Нарича се още азиатска, пясъчна, водна или японска круша.
Снимка: Paulo Vilela / Shutterstock
Юзу или японският лимон е хибрид между мандарината и декоративното цитрусово растение.
Снимка: Laitr Keiows / Shutterstock
По вкус този зеленчук практически не се отличава от обикновения. Той е също така сладък и ароматен.
Снимка: picturepartners / Shutterstock