В магазините постоянно се появяват нови и нови хибридни видове плодове и зеленчуци. Всички сме чували за нектарини и минеолата. Знаете ли обаче, че съществуват виолетови картофи, динени репички и какво ли още не...

Gallery
Романско зеле

Зеленчукът се явява близък родственик на цветното зеле и броколито, само че неговите нежнозелени съцветия не са с кръгла форма, а с конусообразна и се разполагат на кочана по спирала.

Снимка: America Studio / Shutterstock

Gallery
Плуот

Плуотът представлява хибрид между слива и кайсия. Наименованието му идва от първата и последната сричка на двете английски думи plum (слива) и apricot (кайсия).

Снимка:TunedIn by Westend61 / Shutterstock

Gallery
Динена репичка

Много ефектно изглеждат парченцата динена ряпа, посипани със сол. В Калифорния това блюдо е хит.

Снимка: 5PH / Shutterstock

Gallery
Йоща

Комбинация от касис и цариградско грозд. Плодовете на йощата са с почти черен цвят, размерът им е като на вишна, имат кисело-сладък вкус. 

Снимка: ravl / Shutterstock

Gallery
Броколини

В резултат на кръстосването на обикновеното броколи и зеленчука гайлан (китайското броколи) се е получило растение, което прилича на аспержата, но с главичка на броколи. Броколини няма силната миризма на зелето, леко е сладникаво, нежно на вкус, напомня броколи и аспержа едновременно.

Снимка: merc67 / Shutterstock

Gallery
Неши

Неши е хибрид между ябълка и круша, който се култивира с много столетия в Азия. Нарича се още азиатска, пясъчна, водна или японска круша. 

Снимка: Paulo Vilela / Shutterstock

Gallery
Юзу

Юзу или японският лимон е хибрид между мандарината и декоративното цитрусово растение. 

Снимка: Laitr Keiows / Shutterstock

Gallery
Жълто цвекло

По вкус този зеленчук практически не се отличава от обикновения. Той е също така сладък и ароматен. 

Снимка: picturepartners / Shutterstock