Мислите си, че познавате своето тяло отлично? Дори и да е така, то все пак крие своите тайни и необикновени способности, за чието съществуване дори не сте подозирали.

Така например в следващите редове ще ви представим 12 трика, които могат да ви помогнат да намалите болката, дискомфорта, да избегнете главоболия и други усещания или просто да облекчите някои физически проблеми, с които се налага да се справяте всеки ден!

1. Искате да имате супер слух?

Обърнете лявото си ухо към човека, който говори. Дясното е по-добро в слушането на активно говорене, а ухото, с което да постигнете супер слух зависи от това, което се опитвате да се чуете.

2. Очите разбират, когато ви е студено

Ако изпаднете в хипотермия, кръвоносните съдове в очите ви се свиват в опит да се пести енергия. При това положение можете да ослепеете временно.

3. Спете на лявата си страна и ще облекчите киселините в стомаха без лекарства

Множество проучвания показват, че ако искате да имате по-малко киселни в стомаха, трябва да спите на лявата си страна. Причината? Хранопроводът и стомахът са свързани под ъгъл. Ако лежите на дясната си страна, стомахът ще бъде на по-висока позиция от хранопровода, което позволява на киселина от стомаха ви да се върне в гърлото ви. Когато лежите на лявата страна, гравитацията ще си свърши работата и стомахът ви ще бъде на по-ниско ниво.