Жителите на малките острови Йеро и Хомера общуват помежду си с помощта на екзотичен диалект, който наподобява свирукане с уста. Това им помага да избягват пътувания на дълги разстояния, за да предадат необходимата информация.

Йеро е най -малкият от седемте Канарски острови в Испания. Площта му е само 268 квадратни километра. Хомера също е остров в Атлантическия океан, в непосредствена близост до остров Йеро с площ от 69.76 квадратни километра.

Според лингвистични изследователи тази форма на предаване на информация не е единствената по рода си,  разказват от abc fact.  Много човешки култури по света използват подобен метод на комуникация. Лингвистите го определят като диалект. Той не само прилича на свирукане, но е и вид реч, използвана най-вече от хората в планинските райони, когато трябва бързо да се свържат помежду си, без да е нужно да преодоляват големи разстояния.  Вероятно тази форма на комуникация се е предавала от поколения насам.

За да „проговорите“ на този език, ще ви е нужно обучение от около 8 месеца поне. Изследователят Жулиен Майер от Френския национален център за научни изследвания твърди, че по-опитните местни жители, владеещи този диалект могат да произвеждат звук от около 120 децибела. Сега на учените им предстои да изяснят произхода на този диалект.

Източник: Мениджър Нюз