Никога не е твърде късно или прекалено рано да станете този, който сте способен да сте. Няма ограничения във времето за това. Просто трябва да започнете нещо и да спрете друго, когато пожелаете. Можете да се промените, или да останете същите. Да извлечете най-доброто от ситуацията или да запомните най-лошото. Изборът е във ваши ръце. 

Правете нещата, които ви разтърсват. Опитвайте се да почувствате емоции, които не сте усещали досега. Прекарвайте време с хора, които ви помагат да растете. Живейте живот, с който се гордеете или ако откриете, че не го правите, добийте кураж да направите промяна. Това съветва блогърът Марк от marcandangel.com. Той представя списък на най-важните знаци, които показват, че в живота на човека е време за промяна. Според него те са:

1. Чувството, че страхът ви дърпа назад. Тогава трябва да осъзнаете, че самият страх е най-лошото. Той е най-големият ви враг. Щом го разберете най-правилното, което можете да сторите, е да излезете в реалния свят, да започнете да действате и да се преборите с него.

2. Осъзнаването, че умът ви напоследък е навсякъде освен тук и сега. Някои хора вярват, че миналото е безкрайно, че бъдещето е безкрайно, а настоящето е момент. Но истината е, че миналото е момент, бъдещето е момент, а настоящето е безкрайно. Много е важно да живеете в момента и да извличате максималното от него.