В съвременните отношения няма строги патриархални правила, които трябва да се следват, нито задължително разпределение на ролите. Това включва и домакинските задължения. Решението за това кой какви задачи върши в къщата трябва да се взема въз основа на взаимно съгласие и зачитане на индивидуалните предпочитания и възможности на всеки партньор.

Смятате ли, че жената в една връзка трябва да се занимава с пране, чистене и готвене?

Отговорът няма да се хареса на мъжете, които смятат, че жената им дължи нещо. Мързеливи и напълно нежелаещи да развиват себе си и отношенията си!

Нека започнем с това, че в една връзка по принцип никой не дължи на никого и нищо. Всеки човек има право сам да реши дали иска да бъде с даден партньор, или не. Осъзнатата, здравословна и хармонична връзка се основава на три важни принципа:

1) всяка връзка е двупосочна улица, в която и двамата партньори се движат един към друг с еднаква сила и скорост;

2) връзка, в която двама души са по-добре заедно, отколкото поотделно;

3) връзка, в която всеки от партньорите, без да го подтиква или изисква, искрено иска да постигне своята най-добра версия.

През 21. век жената в семейството не е нито само готвачка, нито само домакиня. Може да има само най-минимално отношение към домашните задължения и дела. И то само когато самата тя искрено го желае.

Днес е възможно да поръчаш готова храна по интернет, в почти всеки град можеш да се сдобиеш с пералня и съдомиялна машина, да извикаш специалист, който да почисти всичко както трябва.

Задачата на мъжа е да автоматизира все повече процеси в домашния живот, за да премахне от нежните рамене на жената всичко, което уредите и специалните служби отдавна могат да правят.

Мъже, помогнете на жените да разперят криле към целите и мечтите си. Не очаквайте от тях да бъдат заложници на кухнята и да затворят живота си между печката и хладилника.

Да, някъде това може да е малко скъпо и необичайно. Но в края на краищата задачата на здравия мъж е да осигури семейството и да повиши нивото на комфорт. И именно на това в една връзка трябва да се обърне специално внимание.

Уважаеми господа, защо ви е нужна жена в една връзка? За да вдъхновява мъжа, да го обича, да се развивате заедно, да го радва с обичта и грижите си. Златният модел на съвременните щастливи връзки - повече приятно време заедно, по-малко време за домакински задължения.