Твърди се, че няма по-силна, бърза и мощна операционна система на Земята от човешкия мозък.

Въпреки това, милиони хора не използват пълния капацитет на ума си, за да накарат нещата да се случват. Част от тях се задълбочават в ежедневния детайл. А силата на мисълта им наистина може да определя реалността.

Това разсъждава в стил философията на филма „Тайната” Алисън Назарян в американското списание Entrepreneur. Тя смята, че независимо от мнението на скептиците, безпристрастни данни от проучвания сочат, че силата на ума може да доведе до промяна, сътворение на нещо ново и влиятелни резултати във всички сфери на работата и живота.

Как можем да започнем да насочваме силата на ума си и да настроим съзнанието си за по-добро бъдеще? Авторката съветва:

Започнете с идеята за крайния резултат. Действията без ясна, конкретна крайна цел може да означава много загубени усилия. Ако не си представяте на къде сте се запътили, вероятно ще се движите без посока и ще почувствате усещането за безпътица. Отделете време, за да определите каква е целта на работата или живота ви. Какви са финансовите ви резултати? Дългосрочните идеи за бъдещето? Репутацията ви? Изяснете кое е важно и кое не. Колкото по-ясна представа имате за тези неща, толкова по-вероятно е да постигнете това, за което мечтаете.

Насочете се към позитивното. Чували ли сте названието „самоизпълващо се пророчество”? Това са думи, които човек казва, или негова мисъл, която рано или късно се сбъдва. С други думи, смята се, че ако изречете или си помислите, че ще изгубите някой голям клиент, или че презентацията ви ще се провали, има голяма вероятност това да се случи. Всички сме чували, че често се сбъдва това, от което човек изпитва най-голям страх. Както е казал Хенри Форд: „Независимо дали мислите, че можете или не можете, сте прави”. Вместо скептицизма и отбранителната позиция, защо не изберете увереността и надеждата?

Изберете обкръжението си. Когато става дума за позитивни нагласи е много важно каква е средата, в която общувате. Кой ви съветва? Кой ви подкрепя? Повече окуражаващи фигури ли има в деловото ви обкръжение или преобладават хората, които казват „Не!”? Негативните личности могат да блокират енергията ви и да ви отклонят от целите.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.