Cut Video и Design Taxi ни представят едно тъжно видео, което може да ви накара да се замислите добре над много неща, както и да усетите издайническа сълза в ъгълчето на окото си.

В него шестима души, страдащи от болестта на Алцхаймер, споделят спомени от своето минало, които коварното заболяване може да изличи, защото то засяга паметта.

"Опишете първата си целувка", призовава интервюиращият и един от отговорите е "Със съпруга ми или с някой друг?" Последва непринуден смях и от двете страни на камерата, но това е един от малкото поводи, които тези хора имат да се усмихнат. Всеки от тях се опитва да си припомни по нещо от живота си, но най-емоционалният въпрос е последният - "Кое е това, което не искате никога да забравяте?"

Отговорите са различни и издават уникалния характер на човешката природа, но семейството винаги присъства сред тях. "Искам да погледна жена си в очите и да бъда до нея колкото се може по-дълго", казва един от мъжете в клипа. "Моите деца, не искам да забравям лицата и имената им", отговаря видимо развълнувана друга жена.

Вижте това пълно с емоции видео тук.