Търсим и „откриваме“ очевидните признаци, че партньорът ни изневерява, ако например внезапно започне да крие телефона си или води дълги разговори от банята. Тогава обикновено подозираме, че в живота му има някой друг.

Но какво да кажем за по-малко очевидните признаци на изневяра, които лесно могат да бъдат пренебрегнати?

11. Ежедневието на вашия партньор се е променило

Ако той/ тя обичайно прави крос в 5 сутринта, а сега излиза в 19 часа и отсъства два пъти по-дълго. Не е нужно да имате диплома на психолог, да разберете, че нещо не е наред.

Всяка промяна в ежедневието, може да е знак за изневяра: остава ли по-често до късно на работа, докато всичките му колеги се прибират навреме? Или внезапно се е записал на курс, въпреки че никога не е проявявал специален интерес?

Може да се случи и обратното: партньорът да стане много внимателен към вашия график: да знае къде и кога ще бъдете, в колко часа ще се върнете и къде отивате...

Това ще му позволи да си организира личните срещи, без да се страхува да бъде хванат.

12. Забелязвате промени във външния вид

Той или тя изведнъж минава на диета, за да отслабне. Или пък тръгва на фитнес и напълно обновява гардероба си, без да иска съвет от вас. Всичко това може да са признаци, че човекът се опитва да впечатли някого.

Ако по-рано партньорът ви не е вземал душ веднага след като се прибере вкъщи, а сега го прави, това също може да е аларма ии опит да „отмие“ чуждата миризма.

Да поговорим

Ето какво възпира хората от изневяра

13. Започва да говори по-малко за своите дела

Ако по-рано партньорът ви е бил приказлив, а сега не можете да изтръгнете и дума от него, това може да означава, че той се страхува да не направи грешка и да не каже нещо нередно.

Когато човек лъже, колкото по-малко подробности дава, толкова по-малка е вероятността да бъде хванат. И ако той все още необяснимо изчезва от време на време или дава неясни обяснения къде е бил, тогава вероятността да има връзка се увеличава значително.

14. Получава често странни обаждания

И повечето са от приятели, които никога не сте ги виждали.

Това е добър и предпочитан начин: да запазите номера на човека, с когото имате връзка, под името на някой стар приятел, за който партньорът няма да пита. 

15. Партньор внезапно ви запознава с нова "приятелка"

Звучи доста странно, но е истина: някои хора запознават човека, с когото имат връзка, с партньора си. Логиката е проста: ако го познавате, няма да се усъмните, че те имат връзка. 

16. Собственото тяло ви предупреждава

Внезапно получавате инфекция на пикочните пътища или вагинално течение.

Това може да означава, че сте се заразили с инфекция, донесена от вашия партньор отвън. 

17. Тялото на вашия партньор ви предупреждава

Ако човек крие вътрешен конфликт: обича ви, но в същото време иска да бъде с нов човек, езикът на тялото го издава.

Да имате връзка извън семейството е стресиращо. Необходимо е да сте постоянно нащрек – ставате нервен, трудно контролирате емоциите, които се опитва да скрие.

18. Изпитвате постоянно безпокойство

Повечето хора знаят, че партньорите им им изневеряват, но не искат да си го признаят.

Ако плачете много „без причина“, главата ви боли и се чувствате претоварени, това е начин тялото да ви каже: „Хей, може би просто не искаш да го признаеш. Но знам, че си наясно, че си измамен и това боли.“

19. Вашите приятели ви намекват, а неговите ви избягват

Мъжете са склонни да се прикриват един друг, а жените се чувстват длъжни да предупредят приятелката си, поне индиректно. Малко хора могат да кажат директно на близък приятел за изневярата на половинката, но вашите приятели може да започнат да ви намекват за това.

Приятелите му от своя страна ще си намерят какви ли не извинения, за да не се срещнат с вас.

20. Интуицията ви подсказва, че нещо не е наред

Най-често хората, които подозират партньора си в изневяра, често са прави. Ако изпитвате безпокойство, това може да е знак, че вашият партньор се отдръпва.

Вслушвайте се в интуицията си, особено ако сте жена и нямате проблеми с ревността. Вашите вътрешни радари не лъжат.

Новите родители

Първите 10 признака на изневярата четете ТУК.