Дори и най-опитният пътник трудно успява да обиколи всички фестивали на храната по света. Тези международни тържества са истински празник както за участниците, така и за победителите, съобщават от foodpanda. Показват се традиционни ястия, нетрадиционни специалитети, които ще ви впечатлят, както и най-добрите световни майстор готвачи.

Gallery
Есенен Азиатски фестивал

В средата на есента, 15-тия ден от осмия месец на китайските фестивал/ се провежда фестивала „Лунен кекс“. Той е един от най-големи празненства на сладките изделия в света. Семействата се събират да празнуват реколтата и да направят жертвоприношения на богинята на Луната. Този грандиозен фестивал се празнува в цяла Азия, включително Китай, Виетнам, Сингапур и Тайван.

Снимка: Karen / Flickr (CC BY 2.0)

Gallery
Фестивал Масленица

Това е руски традиционен фестивал, които се провежда в края на зимата, за да се посрещне пролетта. Правят се тънки златни палачинки, които да символизират слънцето. Ако посетите фестивала, ще ви окичат с вкусна ядлива огърлица, направена от сладки кръгчета, наречени шушки.

Снимка: Лобачев Владимир - Own work, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Gallery
Фестивал на храните в Австралия

Хиляди любители на храна и вино се спускат всяка година, за да се потопят в 10-дневен хранителен маратон. Може да се насладите на многостепенно меню.

Снимка: stockcreations / Shutterstock

Gallery
Пица Фест в Италия

Той се провежда в родното място на пицата- Неапол и е най-голямото четиридневно тържество, посветено на най-обичаната храна по света. Създателите на пица демонстрират уменията си за хвърляне на тесто, подредба на пицата и други интересни неща.

Снимка: Bildagentur Zoonar GmbH / Shutterstock