Животните винаги са били неразделна част от живота на човека. Те са източник на храна, на оръжия и дрехи. Но са и пазачи, съюзници в лова, другари.

Животните присъстват неизменно и в митологията и приказките на всеки един народ. Те олицетворяват различни човешки качества или пороци.

Почитта към различните животни е била важна част от духовния живот на много народи. И днес в страни, като Индия и Тайланд, някои животни традиционно се считат за свещени. Образите на животните присъстват като ключов елемент на всякакви религиозни церемонии.

Редакторите на Мениджър Нюз ни представят 4 четири необичайните религиозни събития, свързани с животните и тяхното значение за човека. 

Gallery
Фестивал на слона в Индия

Слонът винаги е заемал важно място в живота на индийците. Всяка година в Индия се организира фестивал, посветен на това великолепно животно, който съвпада и с празника Холи. Тогава цяла Индия се изпълва с танци, цветове и песни. На този ден слоновете се украсяват с коприна и позлата. Лицата и телата им биват изрисувани с пъстри бои, бивните им се обкичват с накити. Идея на фестивала е слагането на край на съперничеството между слоновете и хората.

Снимка: Guliver / Getty images

Gallery
Фестивал на маймуните в Тайланд

Този красив фестивал се провежда ежегодно в град Лоп Бури, Тайланд. Забавните животинки биват богато гощавани с най-различни плодове, разпръснати из всички краища на града. По този начин, хората се отблагодаряват на маймуните за факта, че привличат туристи в града им.

Снимка: Guliver / Getty images

Gallery
Фестивал на камилата в Пушкар в Раджастан, Индия

Всяка година там се провежда тридневен голям пазар за добитък, включително и за камили. В края на тридневния пазар идва ред на редица интересни конкурси, на които дефилират най-красивите камили. Те биват вчесани, украсени и облечени празнично и сред тях се избира най-красивата, което носи и много награди за собственика й.

Снимка: Guliver / Getty images