С изключение на децата и тийнейджърите, почти всеки иска да изглежда по-млад.  Независимо колко скъпи кремове и лосиони ползваме, не можем да върнем времето назад и не разполагаме с магическа пръчица, която да заличи всичките ни бръчки и несъвършенства, които вървят с възрастта.

Въпреки това обаче има някои неща, от които можем да се откажем като вредни навици, защото ни състаряват много бързо и неусетно:

1. Ако ползваме сламка всеки ден.

Сламките са не само вредни за околната среда, но и за вида на кожата ни. Честото използване на сламка образува линийки и бръчици над горната ни устна, което ни кара да изглеждаме по-възрастни.

2. Ако прекаляваме със сладкото.

Сладкиши, пастички, торти! Всички ги обичаме. Само че освен вредните калории и излишните килограми, се сдобиваме и с няколко годинки отгоре по вид. Огромни количества въглехидрати, качването на килограмите, лошата устна хигиена -  всичко това ни прави да изглеждаме уморени и подпухнали.

3. Ако не се наспиваме.

Сънят е здраве. Ако сънят ни е неспокоен, нездравословен и недостатъчен, то нищо чудно, че не харесваме отражението в огледалото. Най-добрата продължителност за нощен сън според учените е 7 часа.

4. Ако не носим слънчеви очила.

Слънчевите очила са не само приятен моден аксесоар. Те са предпазно средство срещу вредните лъчи на слънцето, но също и пазител на нашата кожа. Питате се как? Просто – когато не носим слънчеви очила, ние инстинктивно присвиваме очи, за да се предпазим от ярката слънчева светлина, което води до образуване на бръчки.

5. Ако се претоварваме.

Майка на пълен работен ден, но и работа за компания от вкъщи, но и домакиня, но и готвач. Е, няма как всичко наведнъж. Ако сме си причинили подобно стресиращо ежедневие, трябва да знаем, че заедно с него върви и преждевременното състаряване.

6. Ако не обръщаме внимание на психическото си състояние.

Според изследванията депресията е най-големият ни враг в сянка. Тя идва изневиделица и понякога дълго време се прикрива зад лошо настроение и умора, докато положението не стане сериозно. Затова трябва да си обръщаме внимание на психическото здраве.

7. Ако не се движим достатъчно.

Трябва да правим упражнения, да намираме време да излизаме навън, да караме колело, да тичаме, да плуваме. Активността поддържа и тялото, и ума ни будни и свежи.

Bright Side