На лъжата краката са къси – или пък носовете? За съжаление само в приказките. В действителния живот често е трудно да разобличиш лъжеца. Във всеки случай според хороскопа има 5 зодии, които веднага разбират, когато някой ги лъже.

Дева

Девата е известна с аналитичния си поглед. Разобличава лъжците благодарение на своята  проницателност и умението си да борави с каламбури. Всеки, който се опитва да я излъже, бива подведен от Девата, при това толкова целенасочено, че му става неудобно.

Близнаци

С феноменалния си нюх този знак веднага надушва нередностите. Задавайки  настойчиви въпроси, комуникативните Близнаци лесно могат да принудят хората с гузна съвест да си признаят лъжите.

Скорпион

Скорпионът има добра интуиция, която му е особено полезна, когато някой се опита да го излъже. Тогава приклещва безмилостно с щипците си виновника и не го пуска, докато истината не излезе наяве. Лъжците трябва много да внимават, защото наранят ли чувствата му, този знак може да бъде крайно отмъстителен.

Водолей

Водолеят се отличава с висока интелигентност, съчетана с огромна емпатия към себеподобните. С тънкия си усет той улавя бързо всяка лъжа. Но вместо да се озлоби към онзи, който се е опитал да го измами, Водолеят се стреми да разбере какво е предизвикало неговата неискреност.

Козирог

Този знак притежава вродена скептичност и по принцип трудно се доверява на хората. Когато забележи нещо нередно, Скорпионът се опитва да разнищи проблема в дълбочина. Изобличи ли веднъж някого в лъжа, трудно си връща доверието в него.