Сексът не бил решение? Напротив! Дори отлично, когато става дума за определени проблеми в партньорството.

Във всяка връзка има върхове и спадове, добри и лоши моменти. Всъщност е вярно, че всяка двойка преминава през различни фази в отношенията си, някои от които хубави, а други предизвикателни. Ако влошаването на отношенията се задълбочи, не бива да се стеснявате да потърсите професионална помощ от брачен терапевт.

Но има проблеми, които лесно може да решите помежду си. При това с най-приятното занимание на света – секса.

1. Не прекарвате достатъчно време заедно

В напрегнатото всекидневие може да бъде трудно да отделяте достатъчно време един за друг. Често след изтощителния работен ден нямате желание да излизате, да си сменяте тоалета и да се гласите. И за да не разваляте интимното настроение, което се е създало, уредете си любовна среща за двама вкъщи. Не е нужно да планирате нищо специално. Бъдете естествени и вижте как ще се развият нещата след романтичната вечеря.

2. Нямате желание за секс

С този проблем се сблъскват почти всички дългогодишни двойки. Но за да не се стигне дотам, трябва да проявите по-голяма активност. Защото това често е въпрос на инициатива. Има един хубав израз, че апетитът идва с яденето.  При секса не е по-различно. Преди с партньора си съвсем да загубите интерес към половия живот, дайте му нов тласък! Започнете ли веднъж да си разменяте ласки, по-нататък е лесно.

3. Вече не си говорите

В редица връзки от един момент нататък се настанява известно безмълвие. Разбира се, обсъждате неща, свързани с всекидневието, но освен тях просто няма вече какво да си кажете. Това може да бъде опасно, защото по този начин не разпознавате проблемите си и следователно не ги изяснявате. Забележите ли, че само приказвате, без всъщност да казвате нищо, сексът може да помогне. Защото рядко сме толкова искрени с партньора си както след правенето на любов. Създалото се помежду ви доверие ще допринесе за това да споделите честно и открито проблемите си. Така не само се отваря възможност да ги разрешите, но и автоматично си ставате отново по-близки емоционално.