Научно доказано е, че най-доброто време за упражнения е рано сутрин, ако сме на 20 или 30, на обяд - ако сме на 40 или 50, и от 14:00 до 17:00, ако сме на възраст над 50 години. Как обаче седят нещата със секса? Кога е най-доброто време от деня за правене на любов? Да, и това зависи от възрастта.

Средата на деня е идеалното време за правене на любов от хора, които не са на възраст над 30 години. Двойките на възраст от 30 до 40 години трябва да се фокусират върху сутрешните удоволствия, докато по-възрастните двойки трябва да наблегнат на върху вечерните удоволствия, казва д-р Пол Кели, клиничен изследовател от университета в Оксфорд.

Той е изчислил идеалното време по часове за правене на любов от представителите на различните поколения.

Ако сте между 20 и 30 години – 15:00 ч. - тогава е пикът на сексуалната енергия за хората на тази възраст.

Ако сте между 30 и 40 години - 08:20 ч.: „В тази възраст вече сме свикнали да се събуждаме по-рано и игрите в леглото няма да са немислимо. Д-р Кели казва, че 8:20 ч. е идеалното време за тази страст, защото слънчевата светлина увеличава тестостерона както при мъжете, така и при жените.

Хората с повече от 10 сексуални партньори - по-застрашени от рак

Ако сте между 40 и 50 години - 22:20 ч. - За тези в „най-добрите години“ е идеално да правят секс преди лягане. Колкото по-възрастни стават хората, толкова по-рано си лягат и д-р Кели им препоръчва малко страст преди да се унесат в „праведен сън“.

Ако сте между 50 и 60 години - 22:00 ч. - идеално време за размяна на нежности за тези, които са навлезли в „късното лято на живота“. Д-р Кели предупреждава, че членовете на тази възрастова група трябва да избягват сутрешния секс, тъй като това може да доведе до внезапен скок на кръвното налягане и да причини инфаркт.

Ако сте над 60 - 20:00 ч. - по време на оргазъм се освобождава окситоцин, известен още като хормон на събуждането. Тъй като възрастните хора обичат да си лягат по-рано, д-р Кели препоръчва интимност четири часа преди полунощ.