Кой не иска да бъде успял? Ако се доближите до мисленето на успелите, има голям шанс и вие самите да бъдете един ден такива. Изследователите казват, че успелите хора си приличат по няколко неща. Вижте кои:

1. Амбициозни са.

Смятат, че са способни да извършат чудеса. И в повечето случаи успяват. Не се задоволяват с посредствени резултати. Искат от себе си още и още. Оценяват се високо. Не се срамуват да искат от работодателя си повече пари, по-висока позиция, защото знаят, че го заслужават.

Повярвайте и вие, че сте способни на най-доброто!

2. Смели са.

На успелите хора им стиска да се борят за мечтите си. Смели са. Продължават там, където повечето се отказват. Борят се докрай. Намират начин. Рискуват. Не чакат, а действат. Инициатори са на събитията, а не просто участници. Успелите хора се изправят срещу страховете си и се научават да ги побеждават. Изпитвате страх да говорите пред публика? Поискайте да направите презентация пред колегите си. Не сте добри в отборната работа? Предложете да се сформира екип за следващия проект. Страх ви е да поемате отговорност? Дайте предложения за подобряване качеството на работа. И най-вече: действайте!

3. Отдадени са.

Успелите хора са отдадени на това, което правят. Не го вършат между другото, не се съобразяват с работното си време, не удвояват обедната си почивка. Ако не намирате смисъл в това, което работите, замислете се дали изобщо това е подходящата работа за вас. Ако се радвате, когато сте си тръгнали 10 минути по-рано от офиса, си задайте същия въпрос. Успелите личности рядко разграничават свободното си време от работното. И не защото нямат личен живот, а защото са отдадени на работата си и защото са я превърнали в част от живота си. Доказано е, че когато вършите нещо от сърце, с желание и с интерес, то се получава по възможно най-добрия начин.