Сексът ни прави щастливи. Правенето на повече секс ни прави още по-щастливи. Ново изследване обаче показва, че ако си мислим, че правим повече секс от другите хора, ще бъдем по-щастливи от всякога, пише io9.

В един от броевете на Social Indicators Research социологът Тим Уодсуърт достига до заключението, че сексът е като месечния ни приход – колкото повече имаме, толкова по-щастливи сме. След като проучва отговорите на над 15 000 души от САЩ, взели участие в поредното изследване, Уодсуърт открива, че хората, правещи редовно секс, са по-склонни да кажат, че са щастливи (той използва доста забавната скала „много щастливи“, „доста щастливи“ и не особено щастливи“) в сравнение с онези, които не са участвали в сексуален акт с някого повече от година.

Участниците, твърдящи че правят секс 2-3 пъти в месеца, са 33 процента по-склонни да изразят по-високи нива на щастие. Тези, участващи в сексуален акт веднъж седмично пък, са цели 44 процента в сравнение с онези, седели на сухо цяла година. Нещо повече – хората, правещи секс 2-3 пъти седмично, са 55 процента по-склонни да покажат по-високи нива на щастие. Оказва се, че настроението, което твърдим, че имаме, се влияе пряко от броя на сексуалните актове, които имаме.

В случая обаче има една голяма уговорка – всичко е относително.  Уодсуърт открива също така, че докладваното от нас щастие зависи още повече от това колко секс си мислим, че правят другите хора в сравнение с нас. Така например той осъзнава, че когато хората, които правят секс три пъти месечно, вярват, че техните приятели и познати ги огрява веднъж седмично, шансът да докладват по-високи нива на щастие пада с 14 процента. С други думи – ако смятате, че другите хора правят повече секс от вас, най-вероятно ще се сдухате.