Хората, които имат висока степен на т.н. сексуален нарцисизъм, изневеряват по-често на своите партньори, отколкото останалите, установи ново изследване по проблема за изневярата. Характерно за сексуалните нарцисисти е, че са не само преизпълнени със своята личност в живота изобщо , но са и изключително доволни от собственото си представяне в леглото. Това са хора, които ще направят всичко възможно, за да спят с онези партньори, с които желаят, защото смятат, че го заслужават. Именно това усещане за “заслужаване” е един от най-силните знаци за изневеряващо поведение.

Сексуалните нарцисисти имат порядъчно “надута” представа за представянето си по време на секс и за креватните си умения изобщо. Но освен това за тях е характерна и липса на особено интерес към желанията и предпочитанията на партньора в леглото. Сексуалните нарцисисти нямат нищо против да използват другите хора за своите цели и желания.

Резултатите са дошли след изследване на 123 новобрачни двойки, които са били проследени от учените в продължение на периоди между 1 и 4 години. Постоянно са били регистрирани параметри като задоволеност от връзката и са били отбелязвани нивата на сексуален нарцисизъм, като всичко това е било ориентирано спрямо статистическите данни за изневери, които са се случили по време на връзките.

Psy Blog